MEGHÍVÓ Pálinkabírálói tréningre

2019-03-18 15:27

Tisztelt Pálinkabíráló!

Tájékoztatjuk, hogy a Pálinka Nemzeti Tanács 2019. évben is megrendezi az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt.

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny érzékszervi minősítése 2019. május 20. – május 22. között Sümegen kerül lebonyolításra.

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny eredményhirdetése 2019. júniusában, – figyelemmel a Pálinka- és a Törkölypálinka a Pálinkatörvény által megfogalmazott nemzeti italunk, valamint az elsőszámú Hungarikumunk kiemelt jelentőségére, egyúttal megadva a legkiemelkedőbb méltóságot ennek a kincsünknek – az előző évekhez hasonlóan az Országház Felsőházi termében kerül megtartásra.

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Pálinka Bíráló Bizottságának tagjai – a Pálinka- és a Törkölypálinka érdekeit maguknak valló, a szakma legszélesebb köre által a leghitelesebbnek ítélt, hozzáértésük alapján a legnevesebb, a hazai és a nemzetközi pálinka- és párlatversenyek leggyakorlottabb, legtöbbet foglalkoztatott érzékszervi minősítői közül – a Versenyt megelőző tréningeken nyújtott teljesítményük alapján kerülnek felkérésre.

Tájékoztatjuk, hogy az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyhez kötődően a tréningekre két tematikában kerül sor, mégpedig az

  • a Tematika I. tréningjére (almástermésű és csonthéjas gyümölcsökből készült pálinkák), időpontok: 2019. április 09., 10., 24.
  • a Tematika II. tréningjére (almástermésű és csonthéjas gyümölcsökből készült pálinkákon kívüli pálinkák), időpontok: a 2019. április 17., 18., 25.,

amely bírálói tréningekre

                                                                          tisztelettel meghívjuk.

A tréningek helyszíne:

a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága Oktatóterme (1118 Budapest, Budaörsi út 141-145.)

Tájékoztatjuk, hogy a tréningeket a tréningre jelentkezők aktív közreműködésével

  • Béli Géza, az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Szakmai elnöke és
  • Krizl Edit, a Pálinka Nemzeti Tanács Oktatási-, kutatási és pályázati munkacsoportjának elnöke

 

tréning vezetők fogják levezényelni.

 

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Pálinka Bíráló Bizottságába azok a Pálinkabírók kerülhetnek be, akik a Versenyt megelőző mindkét tréning tematikán részt vettek és azokon a Verseny Szabályzatához kötődő, írásban rögzített kiválasztási szempontok szerint a megfelelő teljesítményt nyújtották, továbbá azok a külön felkért szakértők, akik a tréningeken bemutatott minták előzsűrizését végzik.

A tréningen való részvétel díja tréningenként 5.000 forint. A részvételi díjat lehetőség van a tréning napján a helyszínen készpénzben megfizetni, illetve legkésőbb az adott tréning hetének első napjáig kell elutalni a Pálinka Nemzeti Tanács CIB Bank Zrt-nél vezetett bankszámlaszámára, amely a következő:

  • 10702019 – 69636345 – 51100005

A részvételi díjak összegét visszatérítjük azon Pálinkabírálók részére, akik a Versenyt megelőző tréningeken nyújtott teljesítményük alapján felkérésre kerülnek az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Pálinka Bíráló Bizottságába.

A fent megadott időpontok közül mindkét tréning tematika esetében csak 1-1 napon kell részt venni, ezért Tisztelettel kérjük, hogy legkésőbb 2019. április 01. (hétfő) 12 óráig a pnt.titkarsag@palinkanemzetitanacs.hu e-mail címen szíveskedjen visszajelezni, hogy a fenti tréningnapok közül melyik napon számíthatunk a részvételére.

Mivel az egy napi tréningen résztvevők száma maximált, ezért kérjük, hogy a fenti dátumok közül az Önnek a legjobban megfelelő mellett második dátumot is szíveskedjék megjelölni.

Kérjük, hogy hozzáértésével és szakmai tudásával segítse elő a szakma által széles körben megfogalmazott célok elérését.

Budapest, 2019. március 18.-án.

 

                                                                                                                         Tisztelettel:

 

                                                                                                                                                     Mihályi László

                                                                                                                                                        PNT elnök