Vitrinben Magyarország legjobb pálinkája 2020-2021.

2022-01-13 08:02

 

A Pálinka Nemzeti Tanács együttműködési megállapodást kötött a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal, amelyet 2021. december 06-án írt alá Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács Elnöke és Dr. Estók János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Főigazgatója. A megállapodást a felek közfeladatából fakadó azon szándék hozta létre, hogy a mezőgazdasági termékek remekei közül a pálinka, mint Hungarikum, részévé váljon a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban elhelyezett közgyűjteménynek. Köszönjük Dr. Estók János Főigazgató Úrnak a támogatást.

Az eseményt részvételével megtisztelte az Agrárminisztérium részéről Erdős Norbert, az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, dr. Bognár Lajos, az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, Dr. Felkai Beáta Olga, az Élelmiszergazdasági és -minőségpolitikai Főosztály vezetője. Köszönjük, hogy ezen a rendezvényen velünk voltak.

Az ünnepélyes eseményen, a megállapodást követően, két versenygyőztes pálinka vitrinbe-helyezésére is sor került. az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen 2020. évben Magyarország legjobb pálinkája címet elnyert Érlelt kadarka törkölypálinka, melyet a Brill Pálinkaház jegyez. A 2021. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Magyarország Legjobb Pálinkája címet elnyert pálinkája a Várda-Drink Zrt. által nevezett Exclusive Jonathan Alma lett.

A pálinkákat vitrinbe helyezte Erdős Norbert Államtitkár Úr,  Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács Elnöke, Nagy Attila, a Brill Pálinkaház tulajdonosa és Csobolya Attila a Várda-DrinkZrt. főzőmestere.