MEGHÍVÓ Pálinkabírálói tréningre

2020-02-17 11:23

M E G H Í V Ó

 

Tisztelt Pálinkabíráló!

A Pálinka Nemzeti Tanács 2020. évben is megrendezi az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt ( továbbiakban: OPV ).

Az OPV érzékszervi minősítésére várhatóan 2020. május 18-val, vagy május 25-vel kezdődő héten Miskolcon kerül sor. A tárgyalások – a pontos időpont kijelölésére – még folyamatban vannak, annak véglegesítése után arról tájékoztatást nyújtunk.

Az OPV eredményhirdetését 2020. júniusában az előző évekhez hasonlóan az Országház Felsőházi termében rendezzük meg, figyelemmel a Pálinka- és a Törkölypálinka a Pálinkatörvényben megfogalmazott nemzeti italunk, és elsőszámú Hungarikumunk kiemelt jelentőségére, egyúttal megadva a legkiemelkedőbb méltóságot ennek a kincsünknek.

Az OPV Pálinka Bíráló Bizottságának tagjai – a Pálinka- és a Törkölypálinka érdekeit maguknak valló, a szakma legszélesebb köre által a leghitelesebbnek ítélt, hozzáértésük alapján a legnevesebb, a hazai és a nemzetközi pálinka- és párlatversenyek leggyakorlottabb, legtöbbet foglalkoztatott érzékszervi minősítői közül – a Versenyt megelőző bírálói tréningen nyújtott teljesítményük, valamint a Verseny Szabályzat és a 2020. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Pálinkabírálóinak kiválasztási szempontjai alapján kerülnek felkérésre.

Az OPV-hez kötődően a tréningekre két egységben kerül sor. Az előző évekhez képest a tréningek rendje megváltozott, az alábbiak szerint:

  •  Tematikus – felkészítő – tréningek
  •  Bíráló kiválasztó tréning

A tematikus tréningeken való részvétel nem feltétele az OPV-n pálinkabírálói minőségben történő részvételnek, de a részvétellel kreditpontok szerezhetők, melyeket – 2020. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Pálinkabírálóinak kiválasztási szempontjai alapján beszámítunk.

A tematikus tréningeket a következő kategóriákban és időpontokban rendezzük:

Almatermésűek és vegyesek: 2020. február 26-án, 27-én és 28-án.
Csonthéjasok: 2020. március 10-én, 11–én és 13-án.
Bogyósok, vadak és ágyasok: 2020. március 24-én és 26-án, 27-én.
Szőlők és törkölyök: 2020. április 7-én, 8-án és 9-én.

 

A bíráló kiválasztó tréning időpontjai:

2020. év május 5-én, 6-án és 7-én.

A tréningek 9 órakor kezdődnek és várhatóan 16 óráig befejeződnek.

A tréningek helyszíne a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága Oktatóterme (1118 Budapest, Budaörsi út 141-145.)

 

Mind a tematikus, mind a bíráló kiválasztó tréningekre tisztelettel meghívjuk.

 

A tréningeket a tréningre jelentkezők aktív közreműködésével

  • Béli Géza, az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Szakmai elnöke és
  • Krizl Edit, a Pálinka Nemzeti Tanács Oktatási-, kutatási és pályázati munkacsoportjának elnöke

 

tréning vezetők fogják levezényelni.

 

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Pálinka Bíráló Bizottságába azok a Pálinkabírók kerülhetnek be, akik a Versenyt megelőző bíráló kiválasztó tréningen részt vettek és azokon a Verseny Szabályzatához kötődő, írásban rögzített kiválasztási szempontok szerint a megfelelő teljesítményt nyújtották, továbbá azok a külön felkért szakértők, akik a kiválasztó tréningeken bemutatott minták előzsűrizését végzik.

A tréningen való részvétel díja tréningenként 7.000, – Ft + 3.000, -Ft ebéd. (Az étkezés opcionális, kérjük, hogy a jelentkezéskor jelezze, szeretné-e az étkezést igénybe venni.). A részvételi díjat a tréning napján a helyszínen készpénzben lehet megfizetni, vagy banki átutalással, melyet legkésőbb az adott tréning hetének első napjáig kell a Pálinka Nemzeti Tanács CIB Bank Zrt-nél vezetett bankszámlaszámára elutalni.

  • A PNT bankszámlaszáma: 10702019 – 69636345 – 51100005

A bíráló kiválasztó tréning részvételi díjának összegét visszatérítjük azon Pálinkabírálók részére, akik a Versenyt megelőző tréningeken nyújtott teljesítményük alapján felkérésünkre bekerülnek az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Pálinka Bíráló Bizottságába.

Tisztelettel kérjük, hogy a pnt.titkarsag@palinkanemzetitanacs.hu e-mail címen szíveskedjen visszajelezni, hogy az alábbi tréningek közül melyik napon számíthatunk a részvételére:

az első tematikus tréning sorozatra, mely 2020. február 26-án, 27-én és 28-án kerül lebonyolításra, legkésőbb 2020. február 21. (péntek) 12 óráig várjuk jelentkezését,

– a következő felkészítő tréningekre és a kiválasztótréningre legkésőbb 2020. március 2. (hétfő) 15. óráig várjuk jelentkezését.

 Mivel a tréningen a férőhelyek száma korlátozott, kérjük, hogy a fenti dátumok közül az Önnek a legjobban megfelelő mellett második dátumot is szíveskedjen megjelölni.

A beérkezett jelentkezések alapján visszaigazolást küldünk, hogy melyik napon számítunk a megjelenésére.

Kérjük, hogy hozzáértésével és szakmai tudásával segítse elő a szakma által széles körben megfogalmazott célok elérését.

 

Budapest, 2020. február 14.

 

                                                                                               Tisztelettel:                       Mihályi László Elnök

                                                                                                                                      Pálinka Nemzeti Tanács