MEGHÍVÓ Pálinkabírálói tréningre

2020-07-20 11:26

M E G H Í V Ó

 

Tisztelt Pálinkabíráló!

A Pálinka Nemzeti Tanács 2020. évben is megrendezi az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt ( továbbiakban: OPV ).

Az OPV érzékszervi minősítésére várhatóan 2020. szeptember 28-30-a között Miskolcon kerül sor.

Az OPV eredményhirdetését 2020. októberében az előző évekhez hasonlóan az Országház Felsőházi termében rendezzük meg, figyelemmel a Pálinka- és a Törkölypálinka a Pálinkatörvényben megfogalmazott nemzeti italunk, és elsőszámú Hungarikumunk kiemelt jelentőségére, egyúttal megadva a legkiemelkedőbb méltóságot ennek a kincsünknek.

Az OPV Pálinka Bíráló Bizottságának tagjai – a Pálinka- és a Törkölypálinka érdekeit maguknak valló, a szakma legszélesebb köre által a leghitelesebbnek ítélt, hozzáértésük alapján a legnevesebb, a hazai és a nemzetközi pálinka- és párlatversenyek leggyakorlottabb, legtöbbet foglalkoztatott érzékszervi minősítői közül – a Versenyt megelőző bírálói tréningen nyújtott teljesítményük, valamint a Verseny Szabályzat és a 2020. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Pálinkabírálóinak kiválasztási szempontjai alapján kerülnek felkérésre.

Az OPV-hez kötődően a tréningekre két egységben kerül sor. Az előző évekhez képest a tréningek rendje megváltozott, az alábbiak szerint:

  •  Tematikus – felkészítő – tréningek
  •  Bíráló kiválasztó tréning

A tematikus tréningeken való részvétel nem feltétele az OPV-n pálinkabírálói minőségben történő részvételnek, de a részvétellel kreditpontok szerezhetők, melyeket – 2020. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Pálinkabírálóinak kiválasztási szempontjai alapján beszámítunk.

Az első két tematikus tréninget már ezév februárjában és márciusában megtartottuk, de a további meghírdetett alkalmakat a koronavírus járvány miatt le kellett mondanunk.  Az elmaradt tematikákat a következő időpontokban pótoljuk be:

Bogyósok, vadak és ágyasok: 2020. augusztus 27-28-29.
Szőlők és törkölyök: 2020. szeptember 3-4-5.

 

 

A bíráló kiválasztó tréning időpontjai: 2020. szeptember 10-11-12.

A tréningek 9 órakor kezdődnek és várhatóan 16 óráig befejeződnek.

A tréningek helyszíne a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága Oktatóterme (1118 Budapest, Budaörsi út 141-145.)

 

Mind a tematikus, mind a bíráló kiválasztó tréningekre tisztelettel meghívjuk.

 

A tréningeket a tréningre jelentkezők aktív közreműködésével

  • Béli Géza, az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Szakmai elnöke és
  • Krizl Edit, a Pálinka Nemzeti Tanács Oktatási-, kutatási és pályázati munkacsoportjának elnöke

 

tréning vezetők fogják levezényelni.

 

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Pálinka Bíráló Bizottságába azok a Pálinkabírók kerülhetnek be, akik a Versenyt megelőző bíráló kiválasztó tréningen részt vettek és azokon a Verseny Szabályzatához kötődő, írásban rögzített kiválasztási szempontok szerint a megfelelő teljesítményt nyújtották, továbbá azok a külön felkért szakértők, akik a kiválasztó tréningeken bemutatott minták előzsűrizését végzik.

A tréningen való részvétel díja tréningenként 7.000, – Ft + 3.000, -Ft ebéd. (Az étkezés opcionális, kérjük, hogy a jelentkezéskor jelezze, szeretné-e az étkezést igénybe venni.). A számlakiállítás szabályainak változása miatt, kérjük, hogy a részvételi díjat banki átutalással szíveskedjenek rendezni, melyet legkésőbb az adott tréning hetének első napjáig kell a Pálinka Nemzeti Tanács CIB Bank Zrt-nél vezetett bankszámlaszámára elutalni. Az átutalásról elkészített számlát emailben küldjük el, ezért a jelentkezésnél kérem, hogy a számlázási adatokat is szíveskedjenek feltűntetni (név, cím, adószám, vagy magánszemély esetén adóazonosító). Az utalásnál, kérjük a megjegyzés rovatban feltűntetni: tréning, a dátumokat és a nevet.

  • A PNT bankszámlaszáma: 10702019 – 69636345 – 51100005

A bíráló kiválasztó tréning részvételi díjának összegét visszatérítjük azon Pálinkabírálók részére, akik a Versenyt megelőző tréningeken nyújtott teljesítményük alapján felkérésünkre bekerülnek az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Pálinka Bíráló Bizottságába.

Tisztelettel kérjük, hogy a pnt.titkarsag@palinkanemzetitanacs.hu e-mail címen szíveskedjen visszajelezni, hogy az alábbi tréningek közül melyik napon számíthatunk a részvételére:

az augusztusi felkészítő tréningre legkésőbb 2020. augusztus 14. (péntek) 12 óráig várjuk jelentkezését.

az szeptemberi felkészítő tréningre és a kiválasztótréningre legkésőbb 2020. augusztus. 24. (hétfő) 15. óráig várjuk jelentkezését.

 Mivel a tréningen a férőhelyek száma korlátozott, kérjük, hogy a tematikánként megadott 3 dátum közül jelölje meg elsődlegesként az Önnek legjobban megfelelőt, majd emellett egy második dátumot is válasszon ki, arra az esetre, ha az elsődleges dátumon már nem tudnánk helyet biztosítani.

A beérkezett jelentkezések alapján visszaigazolást küldünk, hogy melyik napon számítunk a megjelenésére.

Kérjük, hogy hozzáértésével és szakmai tudásával segítse elő a szakma által széles körben megfogalmazott célok elérését.

 

Budapest, 2020. július 20.

 

                                                                                        Tisztelettel:

 

                                                                                                                       Mihályi László

                                                                                                                         PNT elnök